Ogólnotematyczne forum patriotów... :)
In vitro jest ostateczna szansą na posiadanie biologicznego dziecka niedługo będą w rządzie rozpatrywane 6 propozycji ustaw o refundacji tego zabiegu przez państwo.
Co o tym sądzicie?
Bobas
jestem za
też jestem za Goplaneczka jedyny temat chyba w którym się zgadzamy
Przedszkolak
Ja również jestem przeciw.
KAZNODZIEJA
za
Przedszkolak
Jestem za bo nie nie znam logicznych powodow przeciw.
Początkujacy
Hehe, Snajper, dobry avatar
Z całą pewnością za. Znam jedynie plusy, póki co nikt nie przedstawił mi minusów, które miałby logiczny sens.
Ja widze logiczne wytłumaczenie swojej niechęci do in vitro. Widze też argumenty strony przeciwnej i jestem w rozkroku. Nie potępiam tych dla których jest to ostatnia deska ratunku, ale nie mam szacunku do szarlatanów którzy ich b. często wykorzystują.
Bobas
Ja jestem za. ;p Mam nawet przypadek w rodzinie. Dla niektórych to naprawde ostatnia deska ratunku... A co do refundacji... Hym. Może powinno byc tak, że tym co muszą i jest to jedyna opcja na posiadanie potomka, to panstwo powinno chociaż częściowo dofinansować zabieg. Na pewno nie jestem za refundowaniem zabiegu osobom które ot tak chcą dziecka bez przyczyny i tym bez przeciwwskazań do zpłodzenia go metodą naturalna. ;p
Ostatnio edytowany przez Chrzanos (2010-02-16 14:47:33)
Przedszkolak
Chrzanos napisał:
Ja jestem za. ;p Mam nawet przypadek w rodzinie. Dla niektórych to naprawde ostatnia deska ratunku... A co do refundacji... Hym. Może powinno byc tak, że tym co muszą i jest to jedyna opcja na posiadanie potomka, to panstwo powinno chociaż częściowo dofinansować zabieg. Na pewno nie jestem za refundowaniem zabiegu osobom które ot tak chcą dziecka bez przyczyny i tym bez przeciwwskazań do zpłodzenia go metodą naturalna. ;p
Zgadzam się zTobą całkowicie.
KAZNODZIEJA
jak najbardziej za