Sałatka GYROS
Składniki: * 1-2 filety z kurczaka * średnia cebula czerwona * 1/2 świeżego ogórka + 3 korniszony * 1 puszka kukurydzy * papryka świerza lub konserwowa (lub po połowie) * połowa średniej kapusty pekińskiej * 3-4 łyżki majonezu Winiary * troche keczupu * 2 ząbki czosnku * przyprawa GYROS * 2 łyżki oleju do mięsa
Sposób przygotowania: Mięso pokroić w kostkę i dobrze posypać przyprawą Gyros oraz posiekanym czosnkiem i 2 łyżkami oleju−można odstawić na godzinę ale nie koniecznie. Następnie usmażyć na złoto i pozostawić do ostygnięcia pod częściowym przykryciem by mięso za bardzo nie wyschło. Ogórki oraz paprykę pokroić w kostkę i dobrze odsączyć! Cebulę oraz kapustę pekińską pokroić w cienkie paseczki. Układać warstwami: 1. Mięso z Gyrosem 2. Cebula czerwona 3. Warstwa keczupu−wg uznania (cienka) 4. Ogórki 5. Kukurydza 6. Majonez 7. Papryka 8. Kapusta pekińska (przesypać ja przyprawą Gyros). 9. Całość posypać szczypiorkiem−może być suszony lub ulubionymi ziołami. Smacznego! Uwielbiam tą sałatkę ;) POLECAM :D
winiary.pl
|