Lupe - 2010-02-16 21:46:02

http://www.kuron.com.pl/gfx/kuron/pl/kuron_przepisy/2/974/glowne/s243326544.jpgWarzywa gotowane z tartą bułeczką

Składniki:

    * do wyboru: pory, kalafior, szparagi, kapusta włoska, młoda marchewka, fasolka szparagowa, kalarepka, brokuły, zielony groszek
    * bułka tarta
    * masło
    * sól

Sposób przyrządzania:
Podaje się w ten sposób za granicą: pory, kalafiory, szparagi i kapustę włoską ugotowane w lekko posolonej i osłodzonej do smaku wodzie. Po ugotowaniu do miękkości i odcedzeniu, warzywa polewa się na półmisku drobno utartą bułką, podrumienioną na maśle. Możemy sobie zaserwować w ten sposób dodatkowo młodą marchewkę, fasolkę szparagową, kalarepkę, brokuły, kalafiory, zielony groszek, pory i inne pyszne warzywa, jakie tylko przyjdą nam do głowy. Ważne jest żeby przygotować sobie na każdy kilogram świeżych warzyw około 100 g masła i 2 łyżki tartej bułki. Całość można dodatkowo posypać posiekaną pietruszką lub koperkiem. Fantastyczne na świeżym powietrzu z kwaśnym mlekiem!

www.smiertelnaopowiesc.pun.pl www.naruto-pun-fora.pun.pl www.pokemon-master-white.pun.pl www.fallen-sword.pun.pl www.corsairs.pun.pl